У Дніпропетровську на мітингарів напали тітушки, звезені за наказом Вілкула?

Неділя, 26 січня 2014, 22:47

У Дніпропетровську мітингувальники, які вимагають відставки чинної влади, пішли у наступ на ОДА, але були зупинені силовиками та озброєними тітушками.

Ввечері  26 січня між активістами Майдану та силовиками сталися сутички, фактично на учасників мітингу тітушки напали, прикриваючись силами МВС. Мітингувальники намагалися зупинити "черепаху" силовиків сніжками.

Раніше повідомлялося, що тітушки стріляють по активістах. Останнім вдалося затримати одного зі "спортсменів".

"Упіймали одного з тітушків, які стріляли з травматичної зброї по мітингарям. Продав честь за 100 гривень. Групу тітушків активно охороняє Беркут, який випускає та впускає їх у очіплений периметр. Міліція остаточно стала співучасницею злочинів проти народу та помічницею бандитів", - заявили активісти.

Як повідомляє 34 телеканал (Дніпропетровськ), під час зйомок протестної акції біля ОДА постраждали його журналісти.

"Оператору Сергію Кочету у голову кинули камінь. Окрім того Кочет отримав кулю у спину з травматичної зброї, у оператора Данима Петеримова травма руки. Журналіст Наталя Свєтлова отримала забій від ударів палицями", - йдеться у повідомленні.

ФОто з 34.uа
ФОто з 34.uа
 

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook журналіст Ольга Червакова, за попередніми даними, жертвами штурму Дніпропетровської ОДА з боку журналістів стали  2 оператора і камери 34-го канала, оператор і камера ICTV, журналістки 9 канала Ольга Владимирова і "Урядового кур'єру" Наталя Біловицька, техніка 51-го каналу.

Разом з тим у спільноті Євромайдан повідомляють, що "за організацію перевезення тітушків з м. Кривий Ріг до м. Дніпропетровськ безпосередньо відповідав Анатолій Буряк, який очолює департамент баскетболу СК "Кривбас", почесним президентом СК "Кривбас" є Юрій Вілкул (батько віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула)".

"Давав накази Анатолію Буряку Олександр Вілкул, який безпосередньо відповідав за організацію операції по нападу на мирних людей та завозу тітушек по м. Дніпропетровськ", - заявляють активісти.

"27 січня учасники мітингу збираються об 11:00 біля ОДА, щоб висловити свій протест проти бандитів при владі", - заявили учасники Євромайдану.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування