Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свободівці звільнили будівлю МінАПК від Спільної справи. ЗМІ повідомляють про постраждалих

Середа, 29 січня 2014, 11:20

Свободівці та представники самооборони Майдану звільнили будівлю Міністрества аграрної політики.

Про це у своєму Twitter повідомляє Олексій Наришкін.

"Свобода вигнала активістів "Спільної справи" з захопленого аграрного міністерства. В Свободі кажуть, що представляють весь Майдан", - йдеться в його пості.

 Фото з Twitter @AlexNaryshkin

"Вчора ввечері Рада Майдану одноголосно обговорила ситуацію в Україні: які кроки потрібно втілювати, який мандат на дію в Раді дає Майдан депутатам… В зв'язку з необхідністю звільнення затриманих активістів (Радою Майдану) було ухвалено звільнити приміщення Мінагрополітики. Зараз це рішення виконується", - заявив Юрій Сиротюк, керівник прес-служби Свободи.

"Представники "Спільної справи" знали про це рішення. Наскільки мені відомо, з ними вів переговори (Петро) Порошенко, з ними вів переговори (Арсен) Аваков, комендант Майдану. З ранку довелось вести переговори… за допомогою більш вагомих аргументів", - зазначив він.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, біля входу до будівлі Мінагропроду перебуває близько 200 людей, в тому числі декілька десятків осіб із самооборони Майдану, які прийшли на переговори з активістами "Спільної справи".

Переговори пройшли успішно, і "Спільна справа" залишає будівлю, нібито плануючи перебазуватися в Український дім.

За непідтвердженою інформацією, внаслідок у будівлі Мінагропроду постраждали шестеро активістів цього організації, яких забрала швидка. ЗМІ повідомляють, що один із постраждалих був поранений п’ятьма пострілами з травматичної зброї і зараз його оперують у будівлі мерії Києва.

"Спільна справа" заявляє, що сутички у МінАПК спровокували активісти партії Свободи і що під час штурму було поранено з травматичної зброї трьох активістів, повідомляють Українські новини.

"Як мінімум, троє наших людей було травмовані зі зброї... По них стріляли", - цитує агентство одного з представників об'єднання.

У будівлі міністерства на перших чотирьох поверхах розбиті двері, розкидані вогнегасники та пожежні рукави. Штурмовиків поливали водою з пожежних рукавів із п’ятого поверху. Загалом у будівлі Мінагропроду вісім поверхів.

Депутат від фракції  Батьківщини Андрій Сенченко, заперечує, що це був штурм будівлі й те, що застосовувалася зброя.

"Це було командно-штабні навчання. Щодо поранень, так на війні без подряпин не буває", - сказав він.

При цьому один з комендантів Майдану Андрій Парубій заявив, що члени загонів самооборони Майдану не брали участь у звільненні будівлі міністерства.

Як відомо, активісти "Спільної справи", очолювані Олександром Данилюком, зайняли приміщення МінАПК у п'ятницю, 24 січня. Раніше свободівці їх вигнали з будівлі Київської міськдержадміністрації "за погану поведінку".

У неділю, 26 січня, активісти "Спільної справи" зайняли Міністерство юстиції, яке знаходиться у Києві на вулиці Городецького,13. Це викликало нову хвилю обурення зі сторони представників влади, особливо голови Мін'юсту Олени Лукаш, яка є членом переговорної групи.

Штаб національного спротиву називав ці дії активістів "Спільної справи" спланованою провокацією. В понеділок підопічні Данилюка повністю звільнили будівлю Міністерства юстиції.

Відзначимо, що зараз у Раді йдуть переговори щодо ухвалення закону про амністію затриманих активістів. Представники влади наполягають, що звільнення активістів відбудеться після того, як демонстранти звільнять захоплені будівлі, розберуть барикади і згорнуть Майдан.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...