Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Рада звільнила Павліченків як політв’язнів

Понеділок, 24 лютого 2014, 17:10

Верховна Рада вирішила звільнити політичних в’язнів, зокрема звільнила Дмитра та Сергія Павліченків, яких було засуджено за звинуваченням у вбивстві судді.

Проект постанови "Про звільнення політв’язнів" (№4202), який передбачає і звільнення Павліченків, підтримали 316 депутатів.

Депутат Нестор Шуфрич сказав, що у разі ухвалення цього документу "у найближчі години вся сім’я буде з близькими та рідними".  

Андрій Парубій сказав: "Ці хлопці перебувають за гратами, ми повинні негайно проголосувати цю постанову, щоб наші патріоти, наші хлопці Павліченки і інші змогли бути на волі… Закон передбачає не фамілії, а сам принцип звільнення".

А Олег Тягнибок сказав: "Я звертаюся до людей, які зараз стоять під стінами парламенту: Верховна Рада сьогодні представляє наші спільні інтереси, інтереси українського народу",

"Генеральний прокурор доповів, що звільнені були щойно так звані "васильківські терористи". Зараз ми зробимо те саме, що стосується невинно заарештованих Павліченків – батька і сина, за яких виступає дуже багато українців-патріотів", - заявив він.

"Акції протесту йдуть уже багато місяців. Шановний парламент, потрібно дослухатися до думки народу, – тим більше, що це є законно, – і зараз негайно проголосувати", - закликав Тягнибок.  

Перед ухваленням цього рішення під стінами Верховної Ради проходила акція з вимогою звільнення батька та сина Павліченків.

Акція за звільнення Павліченків під Верховною Радою
Акція за звільнення Павліченків під Верховною Радою. Фото Оксани Денисової

Як повідомляє кореспондент "Української правди", "ультраси" пробували штурмувати парламент і давали депутатам годину на те, щоб Павліченків звільнили.

Парубій домовився, щоб "ультраси" почекали, і пішов вирішувати в залу. 

21 березня 2011 року суддю Шевченківського району Києва Сергія Зубкова знайшли мертвим біля його дому з вогнепальними та ножовими пораненнями. Уже наступного дня міліція озвучила версію про вбивство судді незадоволеними виселенням із власної квартири, а за декілька днів затримала Дмитра та Сергія Павліченків. 

2 жовтня 2012 року Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув’язнення, а Сергія Павліченка – до 13 років позбавлення волі.

14 січня 2013 року Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство у рамках розгляду скарги Павличенків на вирок. 1 серпня 2013 року Апеляційний суд Києва залишив вирок Дмитру та Сергію Павліченкам без змін.

До затримання молодший Павліченко – Сергій – належав до угрупування вболівальників київського "Динамо", які регулярно проводили акції на підтримку Павліченків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування