Cім'ям Тягнибока та його заступників погрожують убивством - "Свобода"

Середа, 5 лютого 2014, 13:48

Представники криміналітету поставили перед "свободівцями" вимогу - припинити свою активність проти президента або їхні родини знищать.

Про це на брифінгу в парламенті повідомив заступник голови ВО "Свобода", народний депутат України Юрій Сиротюк.

Він зазначив, що подія, яка трапилася 3 лютого, спонукала його провести брифінг.

Сиротюк розповів, що у понеділок від імені влади на переговори з одним із заступників голови ВО "Свобода" у центр столиці приїхали представники "одного з бандитських злочинних угрупувань".

"Вони поставили умову: якщо "Свобода" не припинить свою активність і виступи проти президента – вони фізично знищать родину лідера об’єднання Олега Тягнибока та інших заступників очільника партії", - сказав Сиротюк.

За його словами, погрози було виголошено при особистій зустрічі.

Сиротюк додав, що до цього "свободівцям" погрожували по телефону, біля будинків націоналістів збиралися "тітушки", спалювали автомобілі. 

"Цього разу кримінальники відкрито, у центрі міста, на очній зустрічі з керівництвом ВО "Свобода" погрожували фізичним знищенням депутатських родин у разі, якщо ми не припинимо своєї активності", - заявив Сиротюк.

Про ці погрози 4 лютого "свободівці" поінформували представників ЄС Кетрін Ештон та Яна Томбінського; також підготували відповідне звернення від групи народних депутатів до голови Служби безпеки України, у тому числі і щодо ситуації, яка склалася в Криму.

"Хочу заявити: ми не припиняємо своєї участи у Революції гідности. По-друге, ми не будемо вивозити свої родини за кордон. По-третє, будемо давати адекватні відповіді на будь-які бандитські вихватки", - заявив Сиротюк.

Також "свободівець" додав, що "за сприяння міліції у вільному доступі в мережі Інтернет з’явилися бази даних (телефони, домашні адреси) щодо всіх учасників революції, зокрема, свободівців".

На початку грудня про погрози на адресу своєї родини повідомляв тодішній прем'єр-міністр України Микола Азаров. 

Лідер фракції ПР Олександр Єфремов також заявляв про "шалений тиск" на сім'ї регіоналів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування