Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Силовики Криму нічого не знають про викрадених активістів і журналістів

Понеділок, 10 березня 2014, 20:55

Управління МВС та СБУ Криму та Севастополя нічого не знають про зниклих журналістів і активістів, які були викрадені з КПП на в"їзді в Крим з боку Херсонщини 9 березня.

Про це Українській правді повідомили у прес-службах вказаних силових відомств.

Зокрема, співробітники МВС Севастополя запевнили, що до них нікого не привозили і навіть не могли, оскільки люди зникли на території Крима.

Вони також сказали, що про зниклих нічого не знають і в СБУ, проте сама СБУ у Севастополі жодних коментарів з даного питання не дали.

Разом з тим у головному відділенні МВС Сімферополя сказали, що даним інцидентом займається СБУ Криму, а в СБУ Криму - що шукати зниклих слід в Севастополі.

Пізніше Катерина Абієва - дружина одного із викрадених,  Євгенія Рахно, повідомила на своїй сторінці у Facebook: за попередньою інформацією, частину затриманих можуть депортувати в Київ 11 березня. Затриманих чоловіків можуть залишити у Криму до 16 березня. 

Як відомо,  напередодні на КПП при в'їзді до Криму з боку Херсонської області були затримани дві групи журналістів та активістів - Катерина Бутко, Олександра Рязанцева, Євген Рахно, Олесь Кромпляс та Олена Максименко. 

Після обшуку лише одного з журналістів було відпущено, оскільки за ним приїхав родич на власному авто та з кримською пропискою. Доля інших затриманих невідома, зв"язку з ними не було приблизно з 16:00 9 березня. 

Пізніше з"явилася інформація про те, що трьох затриманих журналістів везуть в СБУ Севастополя, а активісток Автомайдану тримають у лагері Беркута  на тому ж КПП, а пізніше - везуть до Севастополя на базу ЧФ РФ.

Однак зранку 10 березня стало активісти повідомили, що урналістів та активісток Автомайдану у військових комендатурах Севастополя немає.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...