Викрадених у Криму активісток у військових немає

Понеділок, 10 березня 2014, 09:13

Журналістів та активісток Автомайдану, затриманих 9 березня на КПП при в'їзді в Крим, у військових комендатурах Севастополя немає.

Про це повідомив активіст Автомайдану Анатолій Гриценко на своїй сторінці в Facebook.

Раніше він повідомляв, що затриманих мали відпустити вранці 10 березня.

"За останньою інформацією затримані дівчата і хлопці в комендатурі в Севастополі. Вранці повинні випустити", - зазначав Гриценко.

Як повідомили Українській правді друзі зниклих, розшукати затриманих протягом ночі не вдалося. Зокрема, батьки Олександри Рязанцевої розповіли, що у Севастополі доньку знайти не вдалося.

Про інших затриманих на КПП - Катерину Бутко, Олену Максименко, Євгенія Рахно та Олеся Кромпляса - інформації також немає.

Також відомо, що в ніч на 10 березня телефон Катерини Бутко після того, як додзвонитися до неї було неможливо, був на зв"язку. Однак спроби додзвонитися до активістки були марними - на вхідні дзвінки вмикався автовідповідач.

Як відомо,  напередодні на КПП при в'їзді до Криму з боку Херсонської області були затримани дві групи журналістів та активістів - Катерина Бутко, Олександра Рязанцева, Євген Рахно, Олесь Кромпляс та Олена Максименко. 

Після обшуку лише одного з журналістів було відпущено, оскільки за ним приїхав родич на власному авто та з кримською пропискою. Доля інших затриманих невідома, зв"язку з ними не було приблизно з 16:00 9 березня. 

Пізніше з"явилася інформація про те, що трьох затриманих журналістів везуть в СБУ Севастополя, а активісток Автомайдану тримають у лагері Беркута  на тому ж КПП, а пізніше - везуть до Севастополя на базу ЧФ РФ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування