Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни затопили ще один катер, аби не випустили українські судна з Донузлава

Понеділок, 24 березня 2014, 11:54

Вночі росіяни затопили ще одне судно, щоб остаточно перекрити навіть вузьких прохід в озері Донузлав.

Про це "Українській правді" повідомив старший мінер артилерійської мінно-торпедної бойової частини старший матрос корабля "Черкаси" Олександр Гутник.

"Вночі росіяни провели операцію по повному перекриттю проходу в море. Вночі вони затопили малогабаритне судно як раз в тій ширині, де ми намагалися пройти вчора", - розповів він.

Перекритий затопленими судами вихід з Донузлаву в море. Клікніть для збільшення

"Тепер вихід у море з озера остаточно неможливий. Єдиний варіант – це відтягти ці два затоплених катери. Але на це у нас самих не вистачить потужності", - додав Гутник.

На питання про те, що росіянам не здався ще корабель "Костянтин Ольшанський", який також стоїть в Донузлаві і чи вистачило б в нього потужності для допомоги, Гутник відповів:

"Теоретично зміг би. Ми контактуємо, але вони нічого не роблять".

Олександр також розповів, що деякі офіцери на "Ольшанському" нібито готові здаватися.

"А ще там була зроблена диверсія своїми же – залили соляру у цистерни з прісною водою, тобто вода отруєна дизпаливом, її не можна використовувати у приготуванні їжі", - сказав Гутник.

"Таким чином вони просто скоротили собі строк і збираються, на скільки я розумію, здаватися. Або чекають на напад. Однак я знаю, що там багато людей, які готові стояти до кінця", - додав він.

Як відомо, раніше Росіяни вже затопили два кораблі, які перекрили вихід у море. Морський тральщик "Черкаси" спробував відтягти один з кораблів, а потім намагався пройти між затопленими кораблями.

Їм це майже вдалося, але російський корабель вдарив їх у борт, після чого носова частина "Черкас" опинилась на мілині.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування