Турчинов пообіцяв поки не скасовувати закон про мови нацменшин

Понеділок, 3 березня 2014, 20:02

В. о. президента Олександр Турчинов пообіцяв, що ветує закон про мови національних меншин.

Про це він заявив у зверненні до українців у понеділок ввечері.

Він звернувся до українських військовослужбовців, які знаходяться у Криму: "Я з величезною повагою ставлюся до вашої мужності. Безумовно весь український народ, весь цивілізований світ зараз разом з цими мужніми людьми".

"Ми очікуємо від провідних країн світу не тільки моральної підтримки. Ми очікуємо реальної допомоги. І я впевнений, що вона буде", - додав в. о. президента.

"Я звертаюся до керівництва Російської Федерації. Припиніть агресію, припиніть провокації, припиніть піратство і злочини. За ці злочини ви будете відповідати", - заявив Турчинов.

"Ситуація доволі складна і в східних, і в південних регіонах. Сепаратистські настрої, які пробує нав’язувати агентура, що працює вже декілька місяців в цих регіонах, система дезінформації, яка дуже сильно поставлена і, зокрема, трансляція російського телебачення в цих регіонах…", - зазначив він.

"Відбувається спроба підбурювати людей виступати проти власної країни. І дійсно в Харківській, Донецькій, Луганській області були спроби захоплення адміністрацій. Але нова влада змогла зупинити ці негативні процеси і повністю відновити контроль над ситуацією", -підкреслив посадовець.

"Я звертаюся до громадян, які мешкають саме в цих регіонах – Схід, Південь України. Дорогі друзі, відкрийте свої душі і серця. Ви українці. Серед провокаторів, які вас підбурюють, багато громадян іншої держави. Багато людей, які за свою брехню отримують достатньо високу зарплату", - зазначив він.

"Ви громадяни України. У нас одна країна. І ми повинні разом зробити її могутньою, великою, демократичною, європейською. Ми повинні разом жити в нашому спільному домі і все зробити для того, щоб наші діти пишалися, що вони українці", - заявив Турчинов.

"Щоб не було жодних провокацій, я сьогодні проводив раду керівників депутатських фракцій і груп і чітко проінформував їх, що незважаючи на те, що закон про мови був незбалансований, непрофесійно підготовлений, я не буду підписувати рішення парламенту про скасування цього закону, доки робочою групою, яка завтра буде проголосована парламентом, не буде підготовлений і Радою проголосований новий закон, який дасть можливість для розвитку всіх мов", - підкреслив він.

"Жодних обмежень за мовними, національними ознаками, за тим, хто ходить до якої церкви, хто належить до якої конфесії, в Україні не буде. І демократична влада це чітко всім гарантує", - додав Турчинов.

"Давайте разом захистимо нашу країну від зовнішньої агресії. Від внутрішніх проблем. Давайте разом будувати велику Україну", - закликав він.

Як відомо, 23 лютого Верховна Рада скасувала закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року авторства "регіонала" Вадима Колесніченка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування