Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку сепаратисти штурмують вокзал і кличуть Януковича

Неділя, 30 березня 2014, 17:33

У Донецьку участники проросійського мітингу штурмували будівлю залізничного вокзалу.

Як повідомили в ефірі 5 каналу, вони намагалися потрапити на залізничні колії та платформи та заблокувати рух потягів.

За їх даними, сьогодні до Києва мають вивезти заарештованих сепаратистів. Скандуючи "Росія", активісти з російськими триколорами та плакатами "Янукович, прийди и забери нас", планують перешкодити руху потягів Львів-Маріуполь та Київ-Донецьк.

Як повідомляє ЛігаБізнесІнформ, міліція намагалася перешкоджати діям активістів, почалися затримання.

Як повідомило видання "Донецкие новости", колона мітингувальників пройшла вулицею Артема, під час цього рух транспорту на ділянках шляху було утруднено.

Дорогою мітингувальники зустріли автомобіль з прапором ЄС і напали на нього, розбили вікна.

Водієві вдалося покинути місце події за допомогою співробітників міліції.

Після цього проросійськи налаштовані активісти рушили в бік залізничного вокзалу.

Будівлю вокзалу по периметру охороняли співробітники правоохоронних органів у спец екіпіруванні в касках, зі щитами, з мітингувальниками намагалися провести переговори.

 Після кількох хвилин зіткнень з правоохоронцями мітингувальникам вдалося пройти через будівлю вокзалу до залізничних колій.

Близько 30 осіб перекрили першу колію, вишикувавшись прямо на рейках. Близько 200 співробітників правоохоронних органів оточили їх кільцем. На п'яту колію прибула електричка. До перону вона не доїхала, пасажирів виводили з вагонів.

 
Усі фото -  Новости Донецка

Через гучномовець мітингувальникам нагадали про те, що захоплення будівель вокзалів тягне за собою кримінальну відповідальність і передбачає позбавлення волі строком до 5 років.

О 17:35 організатори мітингу закликали його учасників розходитися, оголосивши: "Мітинг закінчено, всім дякую". Люди почали розходитися.

За даними Інтерфакс-Україна,  мітингувальники блокували 1,2,3 і 4 залізничні колії, в результаті чого на 20 хвилин було затримано рух поїзда "Львів-Маріуполь".

Як відомо, раніше у кількох містах, в т.ч. Донецьку, пройшли проросійські мітинги. Партія "Русский блок" проводить збори громадян з вимогою провести референдум про визначення подальшого статусу Донбасу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування