Слідча комісія проситиме про тимчасове відсторонення Авакова

Понеділок, 31 березня 2014, 16:05

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка клопотатиме про відсторонення глави МВС Арсена Авакова від виконання обов'язків на час роботи комісії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Клопотати перед повноважними органами про відсторонення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на період роботи тимчасової слідчої комісії", - йдеться у рішенні, яке підтримали більшість членів ТСК на засіданні в понеділок.

Як пояснив представник громадськості в комісії, член "Кола народної довіра Майдану" Ярослав Бабич, звернення можуть спрямувати і прем'єр-міністру, і Верховній Раді і слідчим органам.

Член Правого сектору Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був вбитий в ніч з понеділка на вівторок, 25 березня, на Рівненщині.

У міліції стверджують, що Музичко був членом ОЗУ і знаходився у рошуку. Згідно з первою версією силовиків, його смертельно поранили під час затримання, оскільки він відкрив вогонь у бік бійців спецпідрозділу "Сокіл". Потім у міліції заявили, що Музично застрелився.

Місцеві активісти Правого сектора, однак, заявили, що міліція бреше, і вже пообіцяли помститися голові МВС Арсену Авакову. Лідер Правого сектора Дмитро Ярош зажадав негайної відставки Арсена Авакова та арешту всіх причетних до вбивства Музичко.

Аваков у свою чергу заявив, що приймає виклик Правого сектору і його позиція щодо тих, хто порушує громадський порядок, буде досить жорсткою.

На своєму засіданні в четвер Верховна Рада створила ТСК з розслідування загибелі Сашка Білого. 

Ввечері того ж дня 800 прихильників "Правого сектора" вимагали відставки Авакова під будівлею Ради.

Міністерство внутрішніх справ вже почало службову перевірку правомірності дій співробітників міліції при затриманні Музичка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування