У Криму під захопленим військкоматом напали на журналістів Hromadske TV

Субота, 8 березня 2014, 15:23

Біля республіканського військкомату у Симферополі "зелені чоловічки" зі зброєю побили журналістів, відібрали флеш-карти  та пошкодили техніку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналіст Hromadske TV Анна Бабінець.

"Я забігла на заправку, сфотографувала машину, у яку заскочили ці покидьки у масках. Зранку тут стріляли по автівці з київськими номерами", - зазначила Бабінець.

За її словами вона та журналіст Дмитро Гнап "шукали тут гільзи після ранкової перестрілки і ледве не потрапили у денну".

"Нас було десь 10, всі живі-здорові, пошкодили техніку і відібрали флешки", - зазначила Бабінець.

Фото з Facebook


Video streaming by Ustream

Як пише Телекритика, журналісти стояли поряд із місцем, де вранці відбулася перестрілка, та спілкувалися, до них приєднався   Костянтин Реуцький та четверо російських колег. 

"Ми розмовляли. В цей момент почалася атака. До нас вибігли 7 озброєних військових у зеленій уніформі, й почали класти чоловіків-журналістів долілиць і забирати в них техніку й флешки з відзнятими фото й відеоматеріалами, які були зроблені біля військкомату", - розповіла Бабінець.

 За її словами, чоловіків лише штурхали, ніхто не постраждав.

Як припускає Бабінець та її колеги-розслідувачі, у Криму діє група швидкого реагування російських спецназівців, яка, власне, б`є журналістів. Журналісти встигли сфотографувати мікроавтобус, на якому перебували нападники та просять допомогти знайти його за номером АК 1255. 

 
 

Разом з тим очевидці повідомляють, що російські військові вже не переховуються: так, на фото - російська військова машина, яка виїжджає з території захопленого військкомату.

Фото из Facebook Костянтина Реуцького

Як відомо, напередодні на журналістів, які були поруч з військовою частиною №2355, яку 7 березня ввечері штурмували російські солдати, здійснено напад.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News