Чубаров не збирається відмовлятися від українського громадянства

Середа, 23 квітня 2014, 08:22

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запевнив, що залишиться в Криму зі своїми співвітчизниками, але від українського громадянства відмовлятися не збирається. 

Як повідолмяє кореспондент Крим.Реалії, на прес-конференції в Сімферополі Чубарова запитали, чи буде він отримувати російський паспорт, і глава Меджлісу відповів:

"Я буду жити разом зі своїм народом. Звісно".

"Однак жити зі своїм народом на рідній землі не передбачає з мого боку дій щодо відмови від громадянства України й отримання російського паспорта", - уточнив він пізніше у своєму Facebook.  

Чубаров зазначив:

"Я з дуже великою повагою ставлюся до естонців, латишів і литовців, але якби я був литовцем, латишем – громадянином України, які проживають тут, і в мене не було б сприйняття тих реалій, які сюди прийшли, у мене, як мінімум, залишався б вихід: виїхати на свою історичну батьківщину, як мінімум. Або як деякі етнічні українці, які залишають Крим і переїжджають на материкову Україну".

"Що робити кримським татарам, які не сприймають змін, але які рвалися, верталися 50 років на цю землю? Тут є дуже багато питань", - заявив він.

Як відомо, 18 квітня сплив термін подачі заяв про відмову від громадянства Російської Федерації в Криму. Тим, хто не бажає приймати його, відповідно до російського законодавства, необхідно оформити посвідку на проживання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...