Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони розглядає дві версії стрільби по МІ-8 у Краматорську

Субота, 26 квітня 2014, 15:21

Міністерство оборони України розглядає дві версії стрільби по військовому вертольоту МІ-8 на аеродромі в Краматорську, який був прикомандирований військовим відомством до штабу антитерористичної операції.

Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра оборони Михайло Коваль, - передає Інтерфакс-Україна.

"Враховуючи деякі елементи біля вертольота, ми можемо попередньо зробити висновок, що по вертольоту була випущена протитанкова керована ракета (ПТКР). Чи був це ПТУР "Метис" або"Фагот", розберуться фахівці", - зазначив він.

За словами Коваля, розглядається і версія, що по вертольоту також стріляли з спеціальної снайперської гвинтівки великого калібру кулями для знищення броньованих об'єктів.

Крім того, в.о. міністра сказав, що у приватного підприємця-власника невеликого аеродрому біля Краматорська спалений літак АН-2.

"Там працює прокуратура", - зазначив Коваль.

Він запевнив, що Міноборони зробить висновки з інциденту з вертольотом, і надалі військова техніка не буде розміщуватися на відкритих територіях, а у спеціальних боксах або укриттях.

Крім того, околиці навколо базування військових контингентів будуть зачищати.

Коментуючи інформацію про пожежу в одній з військових частин, в результаті якої було знищено 2 танки, в.о. міністра не виключив стороннє втручання.

"Пожежа був санкціонована. Це диверсійні заходи", - сказав Коваль.

Як відомо, військовий вертоліт Збройних сил України Мі-8 був обстріляний на аеродромі в Краматорську.

Після обстрілу стався вибух. Командир екіпажу отримав травми.

Пізніше в антитерористичному центрі при СБУ повідомили, що вертоліт знаходився на стоянці, а вибух стався в результаті снайперського пострілу по баку з пальним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: