В КРАМАТОРСЬКУ НА АЕРОДРОМІ ПІДІРВАНО ВЕРТОЛІТ

П'ятниця, 25 квітня 2014, 11:57

В Краматорську біля аеродрому пролунали вибухи, в тому числі вибухнув вертоліт.

Про це у своєму Facebook повідомив Володимир Кухар, який перебуває на місці подій.

За його словами, пролунали два вибухи.

Всі фото Володимира Кухара 

"За Краматорськом біля другого виходу на аеродромі щойно пролунав вибух, тепер димить", - написав він близько 11:30.

Трохи згодом, за його словами,  пролунав ще один вибух.

 

"Там літаки, столики для відпочинку людей. Місцевий перехожий припустив, що вибухнув вертоліт з боєприпасами", - написав він.

Станом на 12:05 за другим входом до аеродрому Краматорська пролунало три потужних вибухи i серiї автоматних черг, повідомляє Кухар.

"Добре озброєнi бiйцi вiдiгнали мiсцевих мешканцiв та журналiстiв, якi поспiшили до блокпосту на входi, на кiлометр назад. Офiцер пiдтвердив, що вiйськовi українськi. Заявив, що внаслiдок несправностi вертольота вiдбулося загорання i вибух вертольота з бойовою амунiцiєю. Що це суто технiчна проблема", - написав він.

 

На відео нецензурна лексика

Пізніше керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на прес-конференції повідомив, що в аеропорту Краматорська вибухнув український вертоліт Мі-8.

"Попередня версія - обстріл під час розігріву вертольота перед зльотом", - сказав він.

За словами Тимчука, постраждалих під час вибуху немає, командир екіпажу встиг вистрибнути з вертольота. Подробиці інциденту з'ясовуються.

Станом на 12:47 керівник АТО Василь Крутов у п’ятницю в Києві повідомив: "Гелікоптер на аеродромі в Краматорську був обстріляний одиночним снайперським пострілом на стоянці. Постріл було здійснено у бак з пальним".

Станом на 12:57 до журналістів вийшов керівник аеропорту і повідомив, що крім гелікоптера, був знищений і літак АН-2, написав у своєму Твіттері журналіст Олександр Коц.

 

Як повідомляється, аеропорт знаходився під контролем українських військових, над ним було піднято прапор України. Чи причетні якимось чином до подій сепаратисти, поки не відомо.

Як відомо, сепаратисти вже робили спробу захопити аеродром, проте їх атака була відбита.

Крім того, в районі Краматорська і Слов'янська, які знаходяться недалеко один від одного, вже кілька разів обстрілювали українські військові літаки і вертольоти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...