Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лондон закликає ЄС "не розслаблятися" і готувати нові санкції проти Росії

П'ятниця, 4 квітня 2014, 13:36

МЗС Британії закликає ЄС "не розслаблятися" і бути готовим до введення третьої фази санкцій щодо Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У п'ятницю в Афінах напередодні неформального засідання міністрів закордонних справ ЄС ( Gymnich ) він заявив, що українське питання знову буде домінувати в порядку денному.

При цьому Хейг наголосив, що ще не час для третьої стадії економічних санкцій.

"Але ми повинні бути готовим до того, що ситуація залишається дуже небезпечною, дуже напруженою, на східному кордоні з Україною зосереджено дуже велику кількість російських військових. Ніякого відведення цих сил немає - є тільки розмови про це. Ситуація залишається серйозною", - сказав він.

За словами Хейга, зараз немає справжньої деескалації ситуації з боку Росії, що має насторожити Європу.

"Ситуація залишається серйозною. Ми не бачимо справжньої деескалації ситуації з боку Росії, і тому Європа не повинна розслаблятися і повинна готувати третю фазу санкцій", - сказав він.

Хейг вважає, що для ЄС "важливо продовжувати чітко говорити, що те, як вчинила Росія, порушуючи незалежність і суверенітет сусідньої держави, не може бути прийнятним в Європі в 21 столітті".

"Важливо продовжувати обговорювати, що можна зробити в майбутньому, щоб знизити енергетичну залежність Європи від Росії, і важливо залишатися спокійними і єдиними щодо санкцій, які ми вже застосували щодо конкретних осіб Росії і Криму, а також готувати далекосяжні заходи, якщо це буде необхідно", - пояснив він своє бачення позиції ЄС.

Разом з тим, глава МЗС Великобританії також упевнений, що "дуже важливо допомогти Україні, щоб були проведені вільні та справедливі вибори 25 травня".

Водночас він констатував, що ніяких рішень за результатами сьогоднішнього засідання прийнято не буде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: