Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

4 з 5 українців підуть голосувати, та кожен другий ще не знає, за кого

Субота, 10 травня 2014, 16:56

84,1% українців планують голосувати на виборах президента 25 травня, однак 45,4% ще не визначилися зі своїм вибором.

Про це свідчать результати всеукраїнського телефонного опитування, проведеного компанією ГФК Юкрейн 6-8 травня.

Найвищий відсоток охочих йти на вибори – на Заході України – 95,2%, не планують іти на вибори у цьому регіоні 4,8% респондентів.

Високу явку слід очікувайти й у північних областях, де 90,7% респондентів, сказали, що прийдуть на дільниці 25 травня. Не збираються голосувати 7,8%, і не визначилися 1,4% опитаних. Схожі результати дослідники отримали й у центральному регіоні (90,8%; 7,9% і 1,3% відповідно).

У південних регіонах ствердно на питання про участь у виборах відповіли 84,1% респондентів, 13,3% не виявляють бажання гоглосувати, а 2,5% не змогли дати відповідь

Однак у східних областях відсоток тих, хто не бажає йти на вибори, найвищий: лише двоє з трьох жителів східних регіонів мають намір голосувати – 66,4%, і майже кожен третій не планує йти на вибори – 29% (ще 5,6% не визначилися).

Як відомо, східні області охоплені протистоянням між сепаратистами і силовиками. Донбаські бойовики вже заявили, що у їх регіоні виборів не буде.

Дослідники також з'ясували, що найбільша частка тих, хто вже обрав кандидата у північному регіоні – 67%, ще не знає, за кого голосуватиме, кожен третій житель регіону – 33%.

У західних областях із кандидатом визначилися 55,4% респондентів, не змогли ствердно відповісти на запитання 44,6% опитаних, у центральних – 58% і 42% відповідно.

Найменших відсоток виборців, які визначилися з кандидатом у південних регіонах – усього 43%. Не змогли відповісти на запитання більше половини респондентів – 56,2%.

У східних областях визначилися з вибором менше половини респондентів - 45,5%, 54,5% не змогли сказати, за кого голосуватимуть.

Опитування проводилося на замовлення каналу 1+1 компанією ГФК Юкрейн 6-8 травня. Метод опитування: комп'ютеризовані телефонні інтерв'ю (CATI) із дзвінками на мобільні телефони. Вибірка випадкова, репрезентативна для населення України у віці 18 років і старше за статтю, віком, розміром населеного пункту і регіону.

Похибка не перевищує 3.5% для вибірки в цілому або 9.0% для одного регіону.

Як повідомлялося, згідно з останніми опитуваннями, лідером президентських перегонів є Петро Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: