Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сепаратисти Донбасу: Президентських виборів тут не буде

Субота, 10 травня 2014, 12:56

Сепаратисти контролюють виборчкоми на Донбасі, а тому президентських виборів 25 травня тут не буде.

Про це заявив у суботу на прес-конференції голова "Центрвиборчкому"самопроголошеної "Донецької народної республіки" Роман Лягін, передає BBC Україна.

"Ми контролюємо 22 тервиборчкоми до президентських виборів, тому виборів на Донбасі не буде", - заявив Лягін у приміщенні Донецької облдержадміністрації, захопленої сепаратистами.

Також він розповів про підготовку до референдуму про статус регіону, призначеного на 11 травня, який Київ вважає нелегітимним.

За його словами, проросійських активістів підтримує місцева міліція, а місцева влада - не заважає готуватися до референдуму, призначеного на 11 травня.

"У нас є повне розуміння з владою, яка не заважає референдуму. Дільниці будуть у школах. Це стосується всіх міст Донецької області", - сказав Лягін.

За його словами, сепаратисти сформували вже 53 територіальні комісії для проведення референдуму. У неділю о 8 ранку на Донбасі відкриються 1527 дільниць, закриються - о 22.00.

Сепаратисти вважатимуть референдум таким, що відбувся, за будь-якої явки, заявив Лягін.

Як відомо, сепаратисти з руху "Юго-Восток'' заявили, що не братимуть участі у загальнонаціональному круглому столі з врегулювання кризи в Україні.

Раніше керівництво так званої "Донецької народної республіки" заявило, що не бачить шляхів для мирного діалогу з київською владою.

Крім того, у п'ятницю стало відомо, що жодних рішень про надання комунальних приміщень для проведення "референдуму" 11 травня мерія Донецька не приймала.

Разом  з тим у Центрвиборчкомі заявляли: в Україні відсутні причини для зриву президентських виборів, які намічені на 25 травня, і вони відбудуться 25 травня за будь-яких умов.

"В законі "Про вибори президента України" чітко прописано, що вибори визнаються такими, що відбулися, незалежно від кількості задіяних виборчих дільниць", - зазначав заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Джерело відео - Petr Rikov

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування