Тимчук про слова Кадирова: "Чумка Кисельова" у РФ косить усіх поспіль

Понеділок, 26 травня 2014, 09:15

Ініціатор "Інформаційного спротиву"Дмитро Тимчук спростовує слова голови Чечні Рамзана Кадирова про звільнення працівників "LifeNews".

"Кадиров заявив, що питання зі звільненням пособників терористів із LifeNews таки вирішували його посланники, і українська сторона нібито зробила це всупереч волі "США й Заходу". Як бачимо, "чумка Кисельова" у РФ косить усіх поспіль", - написав він у Facebook.

Раніше Кадиров заявив, що працівників російського "LifeNews" Марата Сайченка та Олега Сидякіна правоохоронні органи України відпустили не через тиск із боку Заходу і Європи, а після заяви президента РФ Володимира Путіна. Він також стверджував, що його люди тричі літали в Україну, передавали його слова: "Ми таємно вели переговори".

Напередодні Тимчук заявляв, що "представники РФ не брали особистої участі в переговорному процесі, у результаті якого були звільнені поплічники терористів із LifeNews", а "переговори велися винятково з представниками ОБСЄ й ООН".

"Саме йдучи назустріч їхнім проханням, українська сторона як жест доброї волі й демонстрації поваги до думки міжнародного співтовариства звільнила цих громадян", - стверджує Тимчук.

Як відомо, працівники російського "LifeNews" Сайченко й Сидякін були затримані в Краматорську в середині травня, їх звинувачували в сприянні бойовикам, налаштованим проросійськи. Сайченко визнавав, що вони порушили законодавство України. 

Першим про звільнення Сайченка і Сидякіна повідомив Кадиров. За його даними, з України їх повезли до Грозного (Чечня), а потім уже до Москви. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування