Кадиров стверджує, що журналістів LifeNews відпустили після заяви Путіна

Понеділок, 26 травня 2014, 05:15

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що переломним моментом у звільненні журналістів телеканалу LifeNews стала заява президента Росії Володимира Путіна.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Известия", опублікованому в понеділок.

За словами Кадирова, він сам брав участь у переговорах щодо звільнення журналістів:

"Деяким українцям я сам дзвонив, деяким передавали мої слова посередники. Три рази мої люди літали на Україну. Ми таємно вели переговори. Вони літали до Києва і передавали нашу позицію. Це не можна було по телефону зробити", - розповів Кадиров.

Глава Чечні також заявив, що офіційний Київ не висував умов:

"Нам ніякі умови не ставили, це я офіційно заявляю. З нашого боку не було ніяких пропозицій. Ми чуємо, як зараз наші правозахисники заявляють про те, що з боку Заходу і Європи натиснули і тому відпустили хлопців, - це нісенітниця. Нам ніяких умов не ставили, ніяких пропозицій не було", - сказав Кадиров.

"Люди, які вирішили це питання, виявилися набагато мудрішими і розумнішими, їм небайдужа доля України, тому вони прийняли це рішення, хоча для них це був великий мінус в плані відносин з США і Заходом", - додає він.

"Президент Росії зробив заяву на захист журналістів. Представники України погодилися, що треба віддати хлопців. І після цього їх видали", - зазначив Кадиров.

Раніше Служба безпеки України, заявляла, що мала незаперечні докази терористичної діяльності раніше затриманих працівників LifeNews.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...