Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок судиться з депутатом Бундестагу за "фашиста"

Середа, 11 червня 2014, 14:56

Адвокат лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока подав судовий позов до депутата Бундестагу Грегора Гізі та до редакції газети "Зюддойче Цайтунг" за те, що вони назвали його фашистом.

Про це повідомляє прес-служба "Свободи".

У Тягнибока заявили, що зазначений німецький політик влаштовував "театр" із трибуни Бундестаґу і "вдавався до лжецитування".

У цьому виступі Гізі називав свободівців в уряді "фашистами" й "навів повністю перекручену і вирвану з контексту цитату вислову Олега Тягнибока на горі Яворина", а "Зюддойче Цайтунг" опублікувала цей виступ.

Адвокат Тягнибока вимагатиме відшкодування моральних збитків і публічного вибачення за наклеп.

23 травня 2014 року, Ульріх Буш звернувся із позовом до німецької політичної телестудії "Панорама", канал АРД (Politmagazin Panorama, ARD) за наклеп і образу.

Йдеться про перекручення висловів Тягнибока на Яворині в телевипуску від 6.03.2014 "Путч в Києві: Яку роль грають фашисти?"

У позовах, поданих прокуратурі Берліна, Буш наводить точні слова Тягнибока (попередньо перекладені та завірені акредитованим при судах перекладачем).

Як відомо, 17 липня 2004 року Тягнибок під час виступу на мітингу у Івано-Франківській області закликав українців боротися проти "москальсько-жидівської мафії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування