Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лозінський перебуває у колонії в тому ж режимі, як до звільнення

П'ятниця, 13 червня 2014, 15:09

Засудженого за вбивство колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського повернули до колонії.

Це підтвердив голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький у ході онлайн-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Лозінського повернуто у Бориспільську виправну колонію №119 і поміщено у неї на підставі листа судді, який встановив, що те рішення суду, яке він направив раніше в колонію, не набуло законної сили", - повідомив чиновник.

"Його режим відбування покарання регулюється рішеннями судів, які діяли до ухвалення рішення про звільнення", - додав він.

Старенький також зазначив, що службову перевірку проти співробітників Пенітенціарної служби, що допустили звільнення засудженого, почато, але ще не завершено.

Як відомо, 4 червня Бориспільський міськрайонний суд Київської області прийняв рішення достроково звільнити Лозінського з-під варти за станом здоров'я й 11 червня засуджений вийшов на волю.

Вранці, 12 червня, правоохоронці затримали Лозінського біля Білої Церкви Київської області й доставили назад у колонію.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти судді, який звільнив засудженого, і проти співробітників Державної пенітенціарної служби.

У березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ пом'якшив вирок Лозінському, якого раніше було засуджено до 14 років позбавлення волі за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті сутички на території мисливських угідь із Лозінським, а також тодішніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком й начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування