Європу шокував збитий ІЛ-76, РЄ перегляне "свою позицію нейтралітету" - джерело

Субота, 14 червня 2014, 13:45

Рада Європи шокована новиною про загибель 49 українських військових, які були на борту літака ІЛ-76, збитого терористами у Луганську.

Про це заявив генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд 14 червня, повідомляє Німецька хвиля.

"Я вражений і глибоко стурбований цією звісткою про трагічну втрату людських життів в Україні", - заявив генсек РЄ.

При цьому Ягланд наголосив, що "терористи нічого не досягнуть цим холоднокровним безглуздим вбивством" і заявив, що Рада Європи продовжуватиме робити усе можливе у "межах свого мандату", щоб стабілізувати ситуацію в Україні. "Президент Порошенко може розраховувати на нашу підтримку", - сказав він.

У свою чергу джерело в апараті Ради Європи повідомило, що новина з Луганська змусила Ягланда "переглянути свою позицію нейтралітету".

Як відомо, раніше Ягланд неодноразово наголошував,  що Рада Європи не займатиме позицію щодо підтримки якоїсь однієї зі сторін у конфлікті між Україною та Росією, а розглядатиме ситуацію лише з точки зору захисту прав людини, чим напряму опікується РЄ.

"Фактично, у цій заяві вперше від початку конфлікту генсек чітко зайняв позицію на підтримку України", - зазначило джерело.

Як відомо, в ніч на 14 червня бойовики збили у Луганську військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76. Загинуло 49 військових.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування