Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" поставив "Нафтогаз" на передоплату

Понеділок, 16 червня 2014, 09:22

Російський газовий монополіст "Газпром" перевів НАК "Нафтогаз України" на передоплату поставок газу.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, термін переказу "Нафтогазом України" траншу в 1,95 млрд доларів сплив о 10:00 по Москві (9 ранку за Києвом), а даних про надходження коштів на рахунки "Газпрому" поки немає.

"Сьогодні з 10.00 за московським часом "Газпром", у повній відповідності з чинним контрактом, перевів НАК "Нафтогаз України" на передоплату поставок газу", - йдеться у повідомленні "Газпрому".

"Рішення ухвалено через хронічні неплатежі "Нафтогазу України". Прострочена заборгованість компанії за постачений російський газ становить 4,458 млрд доларів: 1,451 млрд доларів – за листопад-грудень 2013 року й 3,007 млрд доларів – за квітень-травень 2014 року", - говориться в повідомленні.

"За попереднім рахунком за червень платежі також не надходили. Відсьогодні українська компанія отримує російський газ лише в оплачених обсягах", - повідомляє російська компанія.

Російська сторона очікувала оплату накопиченої заборгованості за газ у розмірі 1,951 млрд доларів до 10:00 мск 16 червня, оскільки недільні переговори по газу в Києві завершилися безрезультатно.

Міністр енергетики й вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що українська сторона була готова піти на запропонований Єврокомісією компромісний варіант урегулювання відносин із РФ, але російська делегація не погодилася.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...