Бійці з Києва протистоять терористам зоні АТО без захисту й патронів

Середа, 18 червня 2014, 12:47

Бійці 12-го батальйону територіальної оборони Києва, які перебувають у зоні АТО в Луганській області, заявляють, що вони змушені протистояти озброєним бойовикам без захисту й патронів.

Про це "Українській правді" повідомив один з бійців Максим.

"Ми стоїмо неподалік від кордону, але не можемо нормально виконувати своє бойове завдання, тому що в нас нічого ні, починаючи від бронежилетів і касок, закінчуючи засобами зв'язку й засобами ведення нічного бою", - розповів він.  

"Усе тут відбувається саме вночі. Ми сліпі, до нас підходять в упор", - додав він.

"У нас немає зв'язку навіть із нашим командуванням батальйону, з іншими нашими підрозділами, які знаходяться  біля нас. А підрозділи навіть не знають, де ми перебуваємо", - додав він.

За словами Максима, проти них працюють "серйозні хлопці".

"Не знаю, чечени чи ні, паспорта я не дивився, але екіпірування в них шалене: тепловізори, прилади нічного бачення. У нас цього нічого немає. А вони вночі до нас підходять", - додав він.

"Ми навіть не можемо викликати підмогу, тому що ми не знаємо позивних", - сказав боєць.

Він припустив, що цієї ночі може бути нова атака. "Напевно будуть нас довбати мінометом", - сказав він.

Максим також розповів, що під час навчань в "Десні", де готувався батальйон, вони пройшли підготовку три тижні, "по 20-40 патронів постріляли й усе".

12-й батальйон був сформований ВСУ й київською КМДА.

У Міноборони на прохання " Української правди" прокоментувати ситуацію, попросили номер телефону бійця й пообіцяли прояснити питання.

Крім того, у Міноборони нагадали, що всі бійці можуть звертатися за телефонами довіри з питаннями такого характеру, і Міноборони буде вирішувати їх. Бійцям рекомендують дзвонити телефонами довіри: (044) 253-0471, (044) 454-4404, (044) 454-4451, (044) 238-8231.

У свою чергу керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов повідомив "Українській правді", що факти перевіряються.

"За попередньою інформацією, всі факти, викладені у зверненні, не підтверджуються. Але ми будемо перевіряти", - сказав він.

Трохи пізніше Селезньов повідомив "Українській правді", що інформація певною мірою підтверджується. Є проблеми щодо захисту. Робиться все можливе, щоб проблему вирішити.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування