УДАР вважає, що розпускати Раду будуть з 1 липня

Четвер, 19 червня 2014, 15:42

У фракції УДАР переконані, що постанова про саморозпуск Верховної Ради буде розглянута наступного пленарного тижня.

Про це розповів у четвер у ВР лідер фракції Віталій Ковальчук.

Він нагадав, що зараз постанова передана на розгляд профільних комітетів.

"Ми звернулися до голів комітетів з приводу того, щоб не затягувати час з цією постановою. Я думаю, що на наступному сесійному тижні ми винесемо її в зал", - сказав він.

Ковальчук також припустив, що наступний тиждень не буде останнім пленарним, і Верховна Рада змінить календарний план роботи сесії для забезпечення безперервності законодавчого процесу.

"Це жодним чином не пов’язано з саморозпуском, він не заважає працювати ВР", - зазначив він.

На питання, чи може він однозначно стверджувати, що постанова про саморозпуск набере необхідну кількість голосів депутатів трьох фракцій, він сказав, що однозначно може відповідати лише за фракцію УДАР.

"Я однозначно стверджую, що УДАР надасть всі голоси, і я маю надію, що фракції "Батьківщини" і "Свобода" дадуть голоси, а крім того, я маю надію, що є позафракційні депутати, які підтримують цей проект постанови", - сказав він.

Ковальчук закликав не пов'язувати позитивне голосування по призначеннях президента з розпуском ВР.

"Батьківщина оголосила перерву, тому що їм потрібно було провести внутрішні консультації. Я б не шукав тут якогось таємного підґрунтя", - сказав він.

"Парламент продемонстрував свою здатність на конструктивну співпрацю з президентом. Я б не хотів пов'язувати голосування за ці кандидатури, бо парламент не хоче розпускатися, оскільки парламент має бути розпущений так, як того вимагають люди", - сказав він.

Наступний пленарний тиждень згідно з розкладом, розпочнеться 1 липня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування