Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи обстріляли прикордонників на Луганщині та Донеччині. Є поранені

Субота, 21 червня 2014, 10:18

По міжнародному пункту пропуску "Ізварине" в Луганській області терористи відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів та снайперських гвинтівок.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

"Близько 21:20 бойовики під’їхали до пункту пропуску на автомобілях та відкрили вогонь по складу прикордонного наряду. Охоронці кордону вжили всіх необхідних заходів для евакуації цивільних осіб, які перебували у пункті пропуску, у безпечні місця", - йдеться у  повідомленні.

Після цього прикордонники перемістилася на завчасно підготовлені вогневі позиції та прийняла бій.

У ході зіткнення 6 прикордонників отримали вогневе поранення, 2 з яких – важкі. У подальшому прикордонники змушені були під натиском противника відступити з боєм на територію Росії.

Під час бою терористами також був здійснений обстріл російської території та поранено одного російського прикордонника, після чого представники прикордонної служби Росії відкрили по нападникам вогонь у відповідь.

"За наявною інформацією бій виник у результаті намагання терористів перемістити з території України в Росію невідомий вантаж", - підкреслили у ДПСУ.

Про напад на пункт пропуску поінформовано всі взаємодіючі органи.

Окрім того, як зазначили у Держприкордонслужбі, вночі терористи здійснили мінометний обстріл позицій прикордонників в районі населеного пункту Виселки в Донецькій області.

"Нападники вели масивний мінометний вогонь з 1:50 до 2:20. Також вони застосовували снайперську та автоматичну зброю. В наслідок обстрілу поранено 3 прикордонників (один в тяжкому стані), завдано пошкодження техніці та технічним засобам", - йдеться у повідомленні.

Після цього терористи направили свої сили до пункту пропуску "Успенка" та з 2:30 до 3:00 спробували напасти на нього застосовуючи стрілецьку зброю. Проте прикордонники відкрили вогонь у відповідь та відбили напад.

Поранених військовослужбовців з місця евакуювали.

Інфографіка з сайту rnbo.gov.ua

Як відомо, у п'ятницю в районі пункту пропуску "Довжанський" відбулося бойове зіткнення українських підрозділів з групами терористів. Внаслідок цього постраждав російський митник.

20 червня президент Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. Ведення вогню припинено з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

Джерело відео - Александр Вавилевский

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування