Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кучма підтвердив, що бойовики пообіцяли тимчасово припинити вогонь

Понеділок, 23 червня 2014, 20:07

Другий президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах в Донецьку про врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

Про це він заявив на брифінгу після переговорів, пише російський "Інтерфакс".

"Ми домовилися про двостороннє припинення вогню до 10 ранку 27 червня", - заявив Кучма.

У свою чергу присутні на зустрічі представники ОБСЄ сказали, що будуть проводити спільні роботи з пошуку групи, зниклої в Донецькій області.

"ОБСЄ сприяє мирному врегулюванню конфлікту, проте ми повинні бути впевнені в тому, що наша місія буде перебувати в безпеці", - заявила представник місії ОБСЄ.

У понеділок в Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" та Російської Федерації.

У переговорах взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

Бородай раніше заявив, що бойовики готові припинити вогонь у відповідь на аналогічні дії української сторони.

Багато представників місцевих ЗМІ дізналися про місце переговорів в останній момент і не були присутні на брифінгу. Потрапити в будівлю захопленої Донецької обладміністрації могли лише ті журналісти, кого акредитувала прес-служба "ДНР".

Раніше уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомляла, що представники терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка" не будуть допущені до "круглого столу" переговорів, ініційованого Порошенком.

Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про взяття під варту низки представників терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", в тому числі й Бородая.

Окрім того, раніше досудове розслідування встановило, що Царьов у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі засоби масової інформації, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу України.

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", - заявив він.

Речник АТО Владислав Селезньов уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:11
Їдь так, щоб куля не наздогнала. Як гонщиця Галина Алмазова намагалася обігнати смерть на передовій
08:59
У Бундестазі посилюється скандал довкола витоку деталей із зустрічі про Taurus для України
08:24
фото Росіяни вночі вдарили по Селидовому: 4 поранених
08:14
ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів та 30 артилерійських систем – Генштаб
08:10
ЄС та Швейцарія розпочали процес для поглиблення відносин
07:58
Окупанти активно атакують на 7 напрямках, за добу було понад 60 боєзіткнень − Генштаб
07:28
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
06:28
Глава Пентагона переконуватиме на "Рамштайні" союзників у відданості США Україні – Reuters
05:14
Путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні – ISW
04:14
Президент Чехії: Європа зможе виробляти необхідну кількість боєприпасів
Усі новини...