Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

За перемир'ям стежитиме ОБСЄ і РФ. Переговори продовжаться

Понеділок, 23 червня 2014, 22:21

Перемир'я між бойовиками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", а також українськими військовими, будуть моніторити місія ОБСЄ та представники Росії.

Про це заявив депутат Партії регіонів Нестор Шуфрич, який брав участь у переговорах між представниками України, терористичних організацій "ДНР", "ЛНР" та Російської Федерації в Донецьку в понеділок.

"Представники "ДНР" і "ЛНР" погодилися на відповідне припинення вогню до часу, зазначеного президентом України - 27 червня. Було також досягнуто домовленості про залучення місії ОБСЄ і Росії для моніторингу припинення вогню, а також консультацій з питань встановлення перемир'я і продовження переговорів", - цитує політика прес-служба.

Водночас лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов заявив, що переговорний процес буде продовжуватися.

"Ми запропонували представникам України провести наступні переговори в місті Слов'янську", - сказав він журналістам.

У понеділок у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" та Російської Федерації.

У переговорах взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

Раніше уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомляла, що представники терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка" не будуть допущені до "круглого столу" переговорів, ініційованого Порошенком.

Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про взяття під варту низки представників терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", в тому числі й Бородая.

Окрім того, раніше досудове розслідування встановило, що Царьов у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі засоби масової інформації, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...