Терористи захопили військову частину та взяли в полон командира

П'ятниця, 27 червня 2014, 01:00

Терористи здійснили мінометний обстріл військового містечка частини Національної гвардії у Донецьку.

Про це повідомила прес-служба Нацгвардії.

Пізніше командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Степан Полторак звернувся до особового складу та наказав у разі ескалації протистояння "дати достойну відповідь" нападникам.

Після майже 7-годинного бою з озброєними терористами, боєзапас, який знаходився у військових, був повністю використаний.

В результаті чого, з великим супротивом з боку військовослужбовців, територія частини була захоплена бойовиками.

Командир батальйону наразі перебуває у полоні, особовий склад батальйону переміщений в іншу військову частину з метою збереження життя бійців, повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Як відомо, озброєне угрупування "Кальміус" у четвер ввечері оточило військову частину 3004 Національної гвардії України, що дислокується в Донецьку та почало її штурм. Внаслідок штурму поранено 5 проросійських бойовиків.

Пізніше штурм припинився і почалися переговори між керівництвом частини та озброєними нападниками.

Усі фото з Твіттера @litator
 
 
 

В п'ятницю Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

У вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8. 9 осіб загинули. Також бойовики напали на опорний пункт АТО і вбили 2 військових, ще 3 поранили.

24 червня Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів, у зв'язку з тим, що бойовики продовжили нападати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...