Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики обстріляли АТО з "Граду". Військові підняли винищувачі

Субота, 12 липня 2014, 10:02

12 липня підрозділи Збройних сил України та Державної прикордонної служби України зазнали артилерійського обстрілу із систем залпового вогню БМ-21 "Град", які застосувалися з боку кордону Російської Федерації.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

"Були обстріляні підрозділи, що виконували завдання в рамках АТО в районах населених пунктів Зеленопілля, Дякове, Бірюкове, Ізварине", - йдеться у  повідомленні. 

"Артилерія Збройних сил України відкрила вогонь у відповідь. За командою Міністра оборони в повітря підняті винищувачі, які патрулюють повітряний простір України та готові до відбиття можливих атак", - зазначили в ДПСУ.

Як повідомили у прес-центрі АТО, за добу загинуло 7, поранено 33 військовослужбовців.

"Банди бойовиків продовжують підступно обстрілювати позиції українських військових.  23.40 - 00.10 - здійснено мінометний обстріл зі сторони населеного пункту Теплична у бік району населеного пункту Металіст. Напад відбито втрат нема. 3.30-3.45 - обстріл блокпосту зі сторони Рубіжне. Напад відбито, втрат нема 4.40-5.10 - мінометний обстріл в районі населеного пункту Кряковка. Втрат нема", - зазначено у повідомленні.

У ході зачистки с. Сіверськ на фугасі підірвався 1 військовослужбовець внутрішній військ, йому надана невідкладна медична допомога.

"00.45-02.00 здійснено обстріл позицій з БМ-21 "ГРАД". За попередніми даними, вогонь вівся з боку кордону РФ: блокпост в районі Краснодону – поранено 10 військовослужбовців. Блокпост населений пункт Нижнє Деревечко – загинув 1, отримали поранення 3. У районі населеного пункту Дяково – поранення отримали 10", - зазначили в прес-центрі АТО.

Окрім того о 1.20-1.35 здійснено обстріл з міномету інженерної переправи в районі с.Кожевня, 1.30-1.35 – обстріл з міномету пропускного пункту Дяково. 1 загинув, 4 поранено, 4.15-5.00 – обстріл блокпосту населеного пункту Дубрівка. Втрат немає", повідомили в АТО.

Інфографіка з сайта rnbo.gov.ua

Як відомо,  напередодні речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що в районі селища Зеленопілля в Луганській області в п'ятницю вранці з боку держкордону з Росією вівся обстріл сил антитерористичної операції із системи залпового вогню "Град"

11 июля від обстрілу бойовиками з "Градів" неподалік від Ровеньок (між Ровеньками та Зеленопіллям - ред.) в Луганській області загинули 19 військових. Окрім того за останню добу загинули 2 військових і 2 прикордонника біля пропускного пункту Довжанський.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...