Військових біля Зеленопілля обстріляли з боку кордону з РФ - РНБО

П'ятниця, 11 липня 2014, 18:19

Обстріл сил антитерористичної операції із системи залпового вогню "Град" в районі селища Зеленопілля в Луганській області в п'ятницю вранці вівся з боку держкордону з Росією.

Про це під час брифінгу повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Інтерфакс-Україна.

"Обстріл вівся з боку державного кордону з Російською Федерацією", - зазначив Лисенко.

При цьому він підкреслив, що 23 військовослужбовців загинули на всій території проведення антитерористичної операції.

"Більшість з них загинули під час обстрілу установками "Град" під Зеленопіллям", - зазначив він.

За словами Лисенка, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про загибель близько 30 українських військовослужбовців в Зеленопілля - вона не відповідає дійсності.

"Ми офіційно звертаємося до тих, хто працює з інформацією і, можливо, навмисне поширює неперевірені дані. 23 військовослужбовців загинули за останню добу. Всі інші цифри, які гуляють в інтернеті і на телебаченні, не відповідають дійсності", - наголосив спікер інформцентру РНБО.

За його словами, ці високі цифри практично викликали паніку в суспільстві, тому він попросив ЗМІ перевіряти інформацію і посилатися тільки на перевірені факти. За словами Лисенка, бойовики також часто вкидають неправдиву інформацію.

Спікер інформцентру РНБО пояснив, що інформація про 30 загиблих, яку раніше озвучив радник глави МВС Зорян Шкіряк, подавалася "як така, що уточнюється, а не точна цифра".

"Точну цифру я вам зараз назвав", - зазначив Лисенко.

Як відомо, в п'ятницю від обстрілу бойовиками з "Градів" неподалік від Ровеньок (між Ровеньками та Зеленопіллям - ред.) в Луганській області загинули 19 військових.

Також за останню добу загинули 2 військових і 2 прикордонника біля пропускного пункту Довжанський.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування