За добу терористи 14 разів напали на силовиків, під Ізварине влаштували засідку

Середа, 16 липня 2014, 13:07

Протягом останньої доби бойовики 14 разів обстрілювали блокпости та позиції сил антитерористичної операції.

Про це заявив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у середу, а також повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Протягом доби терористи здійснили 14 обстрілів блокпостів та позицій підрозділів Збройних сил України – в районі Донецька, Луганська, Краснодону, Провалля, Дмитрівки, Степанівки, Амвросіївки, Валуйського, Маринівки, Тарани, Ізварине", - сказав Лисенко.

"Неподалік населеного пункту Ізварине Луганської області особовий склад ЗСУ потрапив у засідку. Терористи обстріляли військових з важкої зброї. Втрати уточнюються. Але наші хлопці тримаються, і допомога їм надходить", - заявив речник РНБО.

Він підтвердив, що о 5-й ранку з боку Степанівки Донецької області терористи "спробували прорвати оточення: були завдані танкові, мінометні удари та удари з протитанкових керованих ракет по блокпостах сил АТО, дислокованих неподалік селищ Маринівка і Тарани".

"Вогонь тривав протягом години. Українські військові відбили напад і перейшли у наступ, внаслідок чого терористи відступили до Степанівки", - сказав Лисенко.

"З боку військовослужбовців Національної гвардії є троє поранених", - повідомив речник РНБО.

"Під час обстрілу бандити частково зруйнували інфраструктуру Маринівки", - додав він.

Міноборони підтверджує, що обстріл по силах АТО під Маринівкою "вели з боку державного кордону з Російською Федерацією" і спершу стріляли з "Града", потім – із мінометів і 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика".

Також відомство підтверджує: 15 липня терористи з "Града" обстріляли позиції підрозділів АТО та переправу поблизу Дмитрівки, опівночі з реактивної артилерії двічі обстріляли аеропорт у Луганську, а в вівторок вдень у Проваллі бойовики стріляли по силовиках із "Града", а у районі Валуйська – з мінометів.

Станом на 9 ранку 16 липня, за даними Міноборони, найскладніша обстановка у зоні АТО зберігається у Донецьку, Луганську, Лисичанську, Антрациті, Сєвєродонецьку та Краснодоні, де "бойовики готують опорні пункти у захоплених адмінбудівлях".

Лисенко також повідомив, що бойовики облаштували вогневі точки в приміщеннях Центру поштового зв'язку № 12 та філії "Укртелеком" у Сніжному та в кількох школах Макіївки.

Крім того, системи "Град" терористів, що знаходяться в Донецьку, розміщені в житлових кварталах.

Водночас, сказав Лисенко, бойовики не мають постійного місця дислокації, а перебувають не більше 3-4 годин на одному місці.

Він додав, що на озброєнні терористів зафіксували самохідний зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", який міг потрапити до бойовиків лише з РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування