Боєць із зони АТО: З боку Росії убік Краснопартизанска стріляють "Градами"

Середа, 16 липня 2014, 17:28

Бійці 72-ої механізованої бригади, які тримають оборону в районі кордону з Росією в Луганській області, просять допомоги.

Про це "Українській правді" повідомив боєць бригади Дмитро, який перебуває на місці подій.

"Тільки що, близько 16 години з боку Росії полетіли "Гради" убік розташування першого батальйону, приблизно в районі Краснопартизанська", - сказав він.

 

"Якщо "Гради", значить тепер будемо чекати міномета. Нас просто розстрілюють як мішень. Нас ніхто не підтримує. У нас, виходить, в армії немає ні авіації, ні артилерії. нам кажуть просто окопуватися й чекати щоночі", - поскаржився Дмитро.

Він також розповів, що його рота була змушена відійти.

"Ми просили, змінити позицію й відійти, але комбат заявив, що ми стоїмо на місці. Наказ відступати прийшов тільки тоді, коли полягли людей 15-20", - сказав він.

"Моя рота зараз вимушено перебуває в нульовій зоні між Україною й Росією. Ми відійшли, тому що раніше нас там лупили. Це триває близько тижня. Нас так відстрілюють. А командир бригади в пресі заявляє, що все добре, що допомога є. Хоча в нас навіть води немає", - обурився Дмитро.

"Щоночі йде обстріл Градами. Спочатку пролітає безпилотник-розвідник, він засікає територію. А потім по цих позиціях іде обстріл. Це не війна піхоти, ми навіть не бачимо реального супротивника", - сказав він.

"А тільки що над нами літав безпилотник, значить треба чекати удару. Якщо вони насміляться навіть тут бомбити, то я не знаю…" – додав він

За словами Дмитра, стріляють не тільки з боку Росії, а й з боку сепаратистів. "Вони теж Градами б'ють, і сучасними установками ПТУР з лазерним наведенням", - сказав Дмитро.

Він уточнив, що вся 72-я бригада розкинута по території в районі кордону.

Подібна ситуація й з 79-ою бригадою, яка перебуває біля Ізварино. Їх обстрілюють із градів і мінометів й руйнують переправу.

"Якщо переправу зруйнують, солдати не виживуть", - повідомила Громадському телефоном сестра одного з бійців 79-ої аеромобільної бригади.

"В 79-ої бригади одна гармата 1962 року випуску і їм ще підвезли дві зенітки. Це все, чим вони можуть відстрілюватись", - додала вона.

"Українська правда" намагається отримати коментар в АТЦ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування