Міноборони збирається замінити бронежилети волонтерів

Вівторок, 8 липня 2014, 14:05

Українські бійці в зоні АТО забезпечені бронежилетами на 67%, а ті, що передані як благодійна допомога, будуть замінені жилетами "Корсар".

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра оборони Петро Мехед.

"Військові забезпечені засобами індивідуального захисту:  бронежилетами –  першого, другого та четвертого рівня захисту. Укомплектовані трохи більше, ніж 67%", - сказав заступник міністра.

"Потреба складає 24 850 комплектів, в наявності 17 648, замовлено 28357. Орієнтовно цю потребу зможемо задовольнити до кінця цього місяця", - додав Мехед.

Водночас, він зазначив, що всі бронежилети, які були передані волонтерами в зону АТО, будуть замінені.

"Відповідають вимогам та тактико-технічних характеристикам лише ті, що сертифіковані Міноборони. Це "Корсар 4" і "Корсар М-314". Загальна цих кількість – 7961", - сказав Мехед.

"З нашої точки зору ті, що закуплені громадянами в якості благодійної допомоги, потребують заміни на перевірені бронежилети. Бронежилет призначений для захисту людини, і умови та вимоги кожного виду зброї по захисту і тактико-технічним характеристикам повинні відповідати конкретним вимогам. Відповідно, ми не можемо гарантувати, що цей бронежилет може захистити від пострілу з протитанкової зброї. тому на сьогодні бронежилет типу "Корсар" є єдиним, який має бути у наших військовослужбовців", - сказав він.

"Для певних спеціалізацій, наприклад розвідників, повинен бути можливо трохи легший бронежилет, щоб вони могли виконувати завдання, які стоять перед ними", - зазначив він.

Він також додав, що станом на 6 липня  гуманітарна допомога від Франції 1 тисячу бронежилетів, від США - 700 бронежилетів 3-го класу.

Водночас він нічого не сказав про те, куди в Міноборони збираються подіти жилети, які волонтери возять військовим останні три місяці, коли міністерство не було в змозі захистити бійців.

Водночас, представники виробника бронежилетів "Корсар" пояснили "Українській правді", що жоден бронежилет будь-якого рівня захисту не в змозі захистити від прострілу з протитанкової зброї.

Раніше 24 червня повідомлялося, що військовослужбовці Збройних Сил у зоні АТО забезпечені бронежилетами на 62%

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування