Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові в АТО забезпечені бронежилетами лише на 62%

Вівторок, 24 червня 2014, 14:40

Українські військовослужбовці Збройних Сил у зоні АТО забезпечені бронежилетами на 62%.

Про це повідомив старший офіцер відділу з розробки військової форми одягу Міністерства оборони, полковник Андрій Невідомий, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Зараз у зоні АТО забезпечені бронежилетами 62% бійців (не вважаючи бійців Нацгвардії й добровольчих загонів, ред.)", - сказав Невідомий.

За словами полковника, це все бронежилети, які вже були закуплені після початку АТО або були на забезпеченні ЗСУ плюс спонсорська допомога. На даний момент у зону АТО вже поставлено 4650 бронежилетів. 

За словами в.о. замдиректора департаменту державних закупівель і поставок матеріальних закупівель Міноборони полковника Олександра Данільчика, до кінця червня ця кількість буде доведена до семи тисяч бронежилетів.

"До 30 липня в зону АТО завезуть ще плюс 10080 бронежилетів, і загальна кількість бронежилетів складе 17080".

На запитання журналістів, за чий рахунок іде закупівля бронежилетів, Данільчик уточнив: "Це кошти тільки з резервного фонду, який був виділений на потреби армії в розмірі 145 млн грн. З них 118 млн грн ідуть безпосередньо на закупівлю бронежилетів".

  Всі фто Дмитра Ларіна, УП
 

Поставки бронежилетів варіанта Корсар-М3 для української армії згідно з результатами тендерів веде підприємство Темп-3000. За попередні три роки (2011-2013) фірма поставила армії лише 150 бронежилетів, а зараз вийшла на обороти 250 штук на добу.

Бронежилет, який закуповує Міноборони 

Вартість одного бронежилета - 4200 грн., вага пластини - 2880 г.

За даними виробника, вона витримує до 25 пострілів з АК-74 або СВД.

На випробуваннях, які пройшли в одній з військових частин Міноборони, у бронежилет Корсар зробили вісім пострілів з АК-74, бронепластина витримала.

 
 
 

Після цього журналісти двох телеканалів протестували свої бронежилети: один був привезений безпосередньо із зони АТО, другий - "заявлений як шостий (максимальний) клас захисту" львівський виробник продавав для бійців у Донбасі. Обидва бронежилети були прошиті наскрізь пострілами з АК.

Пластина після відстрілу  

Крім того, журналісти змогли побачити й прострелений шолом радянського випуску. Такі були роздані військовим на самому початку АТО. УП уже писала про такі – 1950 року проведення.

 Радянська каска

Всі фото Дмитра Ларіна, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування