ПОРОШЕНКО ЇДЕ В МІНСЬК НА ЗУСТРІЧ УКРАЇНА-ЄС-ЄВРАЗІЙСЬКА ТРІЙКА

Вівторок, 19 серпня 2014, 15:49

26 серпня у Мінську пройде "зустріч високого рівня" між Україною, Євросоюзом та "Євразійською трійкою" щодо імплементації Угоди про асоціацію між Києвом та Брюсселем.

Про це повідомляє прес-служба президента Петра Порошенка.

Як повідомляється, у ході телефонної розмови з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу Порошенко запросив ЄС відправити свою делегацію на зустріч у Мінську.

Баррозу заявив, у відповідь на запрошення Порошенка і президента РФ Володимира Путіна вирішив відправити до Білорусі керівника європейської дипломатії Кетрін Ештон, єврокомісара з енергетики Гюнтера Оттінгера та єврокомісара з питань торгівлі з питань торгівлі Карла де Гухта.

Таким чином з повідомлення випливає, що президент України погодився на запрошення президентів країн "Євразійською трійкою" зустрітися у Мінську 26 серпня.

Як пояснив "Українські правді" заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий, "Євразійська трійка" буде представлена також керівниками держав.

Чалий подякував ЄС за "беспрецендентний крок, щодо направлення одночасно трьох членів Єврокомісії на цю зустріч".

"Ми вважаємо, що це формат, який, скажу обережно, дозволяє почати виходити на дорожню карту, яка може в результаті вивести ситуацію з війни до миру. Хоча гарантій зараз немає, але взємодія у питаннях економічних, торгових, енергетичних може привести до реалізації мирного плану Петра Порошенка", - сказав Чалий.

"Ще один важливий момент, що після цієї зустрічі відбудеться візит президента України до Брюсселя 30 серпня. В цей же день буде засідання Європейської Ради. Це також додаткова можливість захистити позицію України і використати підтримку ЄС, в тому числі для розв'язання ситуації на Донбасі", - заявив Чалий.

Він розповів, що вихід на такий формат розмови став "результатом дуже складного дипломатичного переговорного процесу".

"Я вважаю, що це виграш сьогодні України і президента Порошенка. Це буде, фактично, зустріч "Євразійської трійки", трійки ЄС та президента Порошенка", - пояснив заступник глави АП.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News