Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко закликає Порошенка ввести воєнний стан на Донбасі

Четвер, 28 серпня 2014, 12:12

Екс-прем'єр голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає президента Петра Порошенка ввести воєнний стан на території Донбасу.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у четвер.

За її словами, "уночі відбулося вторгнення російської армії на територію України.... Треба чесно сказати, що Росія розв‘язала проти України війну".

Тимошенко пропонує владі зробити три першочергові кроки:

"Перший крок. Треба негайно ввести воєнний стан у Донецькій і Луганській областях - це багатократно посилить систему нашої оборони, координованість наших дій", - вважає Тимошенко.

Другим кроком екс-прем'єр пропонує "негайно організувати ставку Головнокомандувача і взяти президенту всі важелі управління обороною України в свої руки. Це дасть нам можливість чітко координувати наші дії, діяти ефективно і рішуче".

"І третє. Треба скликати надзвичайне засідання Верховної Ради, затвердити введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях та звернутися до урядів і народів всього світу про надання Україні дієвої воєнної допомоги", - наголошує Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" запевняє, що її "команда буде стояти разом з президентом України, з усією українською владою задля того, щоб захистити українську державу".

Як відомо, за нинішнім законодавством, введення воєнного стану унеможливлює проведення виборів на цій території.

Дострокові вибори до Верховної Ради призначені на 26 жовтня 2014 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: