Генсек: НАТО посилить військові навчання та розробить нові оборонні плани

Неділя, 3 серпня 2014, 17:23

НАТО  проводитиме нові, посилені військові навчання та розроблятиме нові оборонні плани.

Про це в інтерв’ю французькому виданню Midi Libre заявив Генеральний секретар НАТО Андрерс фог Расмуссен.

За його словами, Росія, підтримуючи проросійських сепаратистів в Україні, продемонструвала своєю агресією тривожний сигнал та створила нову безпекову ситуацію в Європі.

Генсек НАТО в черговий раз звернувся із закликом до керівництв країн-членів Північноатлатичного альянсу збільшити бюджетні видатки на оборонну сферу.

"В той час як Росія за останні 5 років збільшила свій військовий бюджет у 1,5 рази, середні витрати країн-членів Альянсу на оборону зменшилися на 20%/ Так залишатися не може, ми мусимо перевернути цю тенденцію", - зазначив Расмуссен.

При цьому генсек НАТО продемонстрував підтримку версії керівництва США щодо вірогідної причини падіння пасажирського літака малайзійських авіаліній на Донбасі в середині липня поточного року.

"Ми маємо багато інформації, яка вказує на те, що в цьому винні сепаратисти, підтримувані Росією", - заявив Расмуссен.

Він підкреслив, що вважає обстріл літака з 298 людьми на борту "воєнним злочином".

Як відомо,  2 серпня прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон закликав переглянути довгострокові відносини НАТО з Росією. На думку Кемерона, країни НАТО мають домовитися про довгострокові заходи з метою зміцнення здатності швидко реагувати на будь-яку загрозу ззовні та мусять забезпечити "надійну" оборонну присутність у Східній Європі.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News