Дітей-сиріт з Шахтарська вивезли у безпечне місце

Неділя, 3 серпня 2014, 19:35

Дітей з дитячого будинку-інтернату у Шахтарську (Донецька обл.) вивезли у безпечне місце.

Про це повідомила керівник програами "Сирітству - ні" у Фонді Рината Ахметова Дар'я Касьянова.

"Фонд перевіз всіх дітей-сиріт Донецької області. Це було довго, складно, але ми це зробили", - зазначила вона.

Як відомо, наприкінці липня бойовики у Шахтарську, використовуючи умови місцевості, завдали удару по українських військовим обстріляли колону з мінометів.

Разом з тим недалеко від стадіону "Олімп" танк бойовиків прямим попаданням знищив БМП, ймовірно, сил АТО. Десантник із Санкт-Петербурга виклав фотографії та відео з нібито загиблими українськими військовими з етомго БМП. Причому на його відео, яке людям зі слабкою психікою краще не дивитись, видно, що загиблих щонайменше 5. 

Пізніше стало відомо, що колона десантників у четвер потрапила в засідку під Шахтарському, втрати сил антитерористичної операції уточнюються. Під час обстрілу військової частини А1126 загинув 21 боєць, зокрема командир 2-го батальйону, також було дуже багато поранених.

Наприкінці липня група терористів з так званої "ЛНР" у суботу близько 17:15 год. викрали з інтернату м.Луганськ 60 дітей-сиріт.

Дітей, які потребують постійного медичного нагляду, без відповідних дозвільних документів двома автобусами намагались вивезти до Російської Федерації.

Пізніше стало відомо, що діти-сироти, яких намагались вивезти до Росії, перетнули український кордон.

30 липня силовики спільно з медиками та представниками Донецької ОДА евакуювали із зони бойових дій дітей та персоналу Макіївського сиротинця.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: