Російська служба Бі-бі-сі не хоче видаляти матеріал на прохання Роскомнагляду

Вівторок, 5 серпня 2014, 19:32

Російська служба Бі-бі-сі відмовляється видаляти зі свого сайту матеріал на прохання Федеральної служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд).

Про це повідомляє Всесвітня служба Бі-бі-сі.

Згідно з інформацією, Роскомнагляд попросив видалити інтерв'ю з Артемом Лоскутовим, російським художником та активістом, з сайту bbcrussian.com.

"Матеріал, про який йдеться, - це аудіoінтерв'ю, що вийшло в ефір 31 липня в програмі "БібіСєва: новини з людським обличчям", в якій особлива увага приділяється мистецтву та культурі. В інтерв'ю Лоскутов розповідає ведучому Сєвє Новгородцеву про "Марш за федералізацію Сибіру", який він планує в Новосибірську", - йдеться в повідомленні.

"Бі-бі-сі додала довідкову інформацію про Лоскутова та інших акціях, які він проводив, щоб поставити обговорювану тему в більш широкий контекст. Була додана цитата з блогу Лоскутова, в якому він пише, що як художник вважає запланований марш частково пародією, частково провокацією, а частково "реальною спробою автономізації"; а як сибіряк намагається порушити питання про майбутнє Сибіру", - наголошується в заяві.

"У нас немає наміру видаляти це інтерв'ю з нашого сайту", - говорить представник Бі-бі-сі.

"Лоскутов - художник і активіст, відомий організацією заходів, які, на перший погляд, представляють собою пародію на політичну діяльність, але які при цьому порушують серйозні питання про життя в Росії", - додав він.

"Слова Лоскутова відображають виключно його особисту позицію. Бі-бі-сі намагається представити всі сторони освітлюваних тем, і робить це неупереджено, не стаючи ні на чию позицію; ми звернулися з проханням про інтерв'ю до представників російського уряду, в якому вони могли б викласти свою позицію щодо запланованого маршу", - йдеться в повідомленні.

"Наші редакційні рішення продиктовані Редакційними цінностями Бі-бі-сі, і матеріал, про який йде мова, повністю відповідає вимогам, встановленим цим документом", - сказано в заяві.

Як відомо, редакція українського сайту ТСН.ua прийняла рішення зняти публікацію про ініціативу активіста Артема Лоскутова провести "Марш за федералізацію Сибіру".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування