У Росії підозрюваному в побитті Чорновол дали притулок

Середа, 6 серпня 2014, 10:40

Андрій Зінченко, один з декількох підозрюваних у жорстокому побитті тодішньої активістки Євромайдану Тетяни Чорновол, отримав притулок у Москві.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Зінченка Ілларіон Васільєв.

"Щойно (4 серпня – ред.) Андрій Зінченко був звільнений з-під варти у зв’язку з закінченням граничного терміну утримання під вартою. Також УФМС по м. Москві йому надано тимчасовий притулок", – повідомив він.

Як відомо, Тетяну Чорновол жорстоко побили 25 грудня 2013 року недалеко біля Борисполя. Вона їхала у власному автомобілі, коли її стали переслідувати невідомі. Нападники "підрізали" авто журналістки і побили її, після чого автомобіль скинули в кювет.

У справі були заарештовані Олександр Храмцов, брати Сергій та Олександр Котенки, Андрій Насіковський та Роман Залюбовський.

Сама Чорновол пов’язала напад зі своєю професійною діяльністю і назвала замовником особисто тодішнього президента Віктора Януковича. Проте на той час міліція назвала побиття хуліганством.

Зінченко був затриманий у Москві 5 лютого і з того часу перебував під вартою. У кінці квітня він подав прохання про надання йому політичного притулку у зв’язку з переслідуванням в Україні.

Наразі Чорновол є уповноваженою з питань антикорупційної політики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...