Текст законів Порошенка про Донбас змінили

Середа, 17 вересня 2014, 19:22

Текст закону про особливий порядок місцевого самоврядування Донецької і Луганської області за авторством Петра Порошенка був змінений.

Зміни стосувалися визначення території, на якій має діяти закон.

Згідно з новим трактуванням, території визначає керівник Антитерористичного центру.

Наразі на сайті ради розміщено таку трактовку статті першої:

"Згідно з цим Законом тимчасово, на три роки з дня набрання цим Законом чинності, запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села в межах території, визначеної рішенням керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України  (далі – окремі райони Донецької та Луганської областей)".

 

При реєстрації стаття перша закону звучала так:

"Згідно з цим Законом тимчасово, на три роки з дня набрання цим Законом чинності, запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України (далі – окремі райони Донецької та Луганської областей)".

 

Невідомо, в який саме момент було внесено такі правки, оскільки ще о 12:05, перед самим початком розгляду, згідно з даними сайту ВР, було оприлюднено першу версію тексту.

 

Як розповіли "Українській правді" джерела, підчас розгляду проектів на засіданні Верховної Ради змін до тексту закону не було.

Водночас співрозмовник заперечив, що правки могли бути внесені вже після голосування і припустив, що вони могли бути внесені після реєстрації, але до їнього розгляду Верховною Радою.

"Українська правда" звернулася по коментар до прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування