Міноборони замовляло у ВПК фейєрверки та техзавдання на зразки озброєнь

Субота, 20 вересня 2014, 12:12

Починаючи з травня 2014 чиновники Міноборони "проштовхували" до виконання державне оборонне замовлення, в якому містилися не лише необхідні для АТО бронежилети і зброя, а й салютні установки та техзавдання на перспективні зразки озброєнь.

Про це у своєму Facebook пише керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Як відомо, на рахунках Міноборони скупчилися мільярди бюджетних коштів, які військові чиновники чомусь не поспішають реалізовувати. Що в умовах бойових дій на Донбасі і кричущу ситуацію з забезпеченням українських військ найнеобхіднішими ресурсами викликає, як мінімум, здивування. Чому ж Міноборони не реалізує отримані кошти? Відповідь на це питання, можливо, дасть ситуація з державним оборонним замовленням (ДОЗ)", - відзначає він.

За даними Тимчука, починаючи з травня 2014 року "військове керівництво для чогось посилено намагалося проштовхнути ДОЗ, навіть поверхневий аналіз якого дивує".

"У ньому, наприклад, числилися заряди для салютних установок (простіше кажучи, феєрверки на випадок святкових заходів); погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони Януковича (начебто не можна "заморозити" ці борги зважаючи фактичного стану війни); фінансування навіть не створення перспективних зразків озброєнь, а тільки технічного завдання на них (самі ці озброєння планувалося отримати на озброєння до 2020 року)", - відзначає він.

"Цікаво, що під тиском уряду, яку "загортав" цю фільчину грамоту, Міноборони кілька разів переробляло ДОЗ, але при цьому ... все одно втюхувало в нього всі ці "найактуальніші" статті витрат", - додав Тимчук.

Як відомо, останнім часом Міноборони неодноразово закидали розпродаж зброї, придатної до ведення активних бойових дій, яку можна було доправити в зону АТО. 

Глава Міноборони Валерій Гелетей заявив, що усе керівництво міністерства та офіцери Генерального штабу пройдуть через "детектор брехні",  за результатами спілкування "будуть зроблені відповідні кадрові та організаційні рішення.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зволікання службових осіб Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України під час закупівлі засобів індивідуального захисту для військовослужбовців.

Також з відомства зі скандалом був звільнений перший заступник міністра оборони Богдан Буца, відповідальний за закупівлі озброєння на потреби АТО. 

Зазначимо, Дмитро Тимчук балотується на виборах до Верховної Ради 26 жовтня за списками "Народного фронту" Арсенія Яценюка. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...