Обама порівняв російську агресію з нацизмом

Середа, 3 вересня 2014, 13:09

Президент США Барак Обама провів паралелі між нинішньою агресією Росії щодо України з діями нацистів перед Другою світовою війною.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом Естонії Тоомасом Ільвесом у Талліні у середу.

"Те, що ми бачимо – це агресія, яка звертається до націоналістичних почуттів, що історично було дуже небезпечно у Європі", – сказав він.

Обама також заявив, що в зв’язку з цим у Європі, зокрема – в Естонії буде посилена присутність військ НАТО, будуть проведені додаткові військові навчання.

"Ми вважаємо, що найкращим місцем для розміщення літаків наших ВПС стане військово-морська база в Естонії", - заявив Обама.

За його словами, Росія заплатить важку плату за свою агресію. Він нагадав, що вона вже зазнає серйозних економічних втрат і це продовжиться і надалі.

При цьому він пообіцяв суттєву економічну підтримку Україні, в тому числі щодо проведення радикальних реформ і подолання наслідків військового конфлікту на сході.

Президент США також заявив, що зараз наступив новий світовий порядок у плані безпеки і це буде відображено під час саміту НАТО в Уельсі 4 – 5 вересня. Він також заявив, що на цьому саміті Україна може отримати статус особливого партнера НАТО.

У свою чергу президент Естонії заявив, що угода між НАТО та Росією, яка наразі заморожена, буде змінена.

"Треба називати все своїми іменами. Це – російська агресія", – сказав Ільвес.

Він додав, що НАТО і Європа збільшать підтримку Україні, в тому числі політичну, економічну і гуманітарну. За його словами, важко поранених українських солдат лікуватимуть в західних клініках.

Ільвес також припустив, що в період, який залишився до парламентських виборів в Україні, Росія робитиме все, щоб дестабілізувати ситуацію в країні ще більше і намагатиметься зірвати голосування.

Українська правда

Також: "Фашизм повертається у Європу. Тепер зі Сходу"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування