Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Human Rights Watch стала жертвою інсценування терористів із касетним бомбами

Вівторок, 21 жовтня 2014, 17:22

МЗС України заявляє, Human Rights Watch стала жертвою інсценування терористів, котрі намагаються дискредитувати українську армію.

Про це у вівторок на брифінгу у Києві заявив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Укрінформ.

"На жаль, мусимо констатувати, що у випадку з інформацією, розповсюдженою Human Rights Watch, очевидно також йшлося про інсценування та використання представниками незаконних збройних формувань такої поважної організації для досягнення своїх пропагандистських цілей", - зазначив Перебийніс.

За його словами, твердження організації не підкріплені жодними конкретними фактами та базуються на свідченнях кількох місцевих жителів. Речник також зазначив, що точка зору української влади у доповіді відсутня.

"Про інсценування свідчать і деякі відеокадри, розповсюджені Human Rights Watch. Зокрема, звертає на себе увагу кут заходу в землю боєприпасів, що не розірвалися прямо під стіною житлового будинку. Все це свідчить про те, що, на жаль, Human Rights Watch, очевидно, стала жертвою елементарного шахрайства з боку терористів", - наголосив Перебийніс.

Водночас він запросив організацію до більш широкого розслідування використання касетних боєприпасів на Донбасі та запевнив у сприянні з боку України.

"Те, що (касетні боєприпаси) використовуються терористами з наданої Росією зброї, - сумнівів не має", - додав Перебийніс.

Як відомо, РНБО заявила, що українські військові не застосовують заборонені касетні бомби і просять міжнародні організації звернути увагу на те, що в селі Євгенівка були виявлені касетні снаряди, випущені бойовиками.

У вівторок міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch розповсюдила заяву про те, що українські війська на початку жовтня застосовували у Донецьку касетні боєприпаси. Внаслідок цього як мінімум шестеро людей загинули.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування