У РНБО наполягають, що касетні бомби летять з боку бойовиків

Вівторок, 21 жовтня 2014, 13:17

У РНБО заявляють, що українські військові не застосовують заборонені касетні бомби і просять міжнародні організації звернути увагу на те, що в селі Євгенівка були виявлені  касетних снаряди, випущені бойовиками.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"13 жовтня від МНС була заява, що у селі Євгенівка Слов'янського району фахівці виявили 4 реактивних снаряди "Ураган" з боку терористів. Вони були з касетними боєзарядами", - повідомив Лисенко.

"Нашим фахівцям вдалося їх знешкодити і убезпечити мирне населення. Маю зазначити, що це заборонені боєприпаси, і чомусь на цей факт ніхто не звернув уваги", - зазначив він.

"Якщо мова йде про застосування касетних боєприпасів по мирним кварталам, то українські військові не застосовують таку зброю. це заборонено президентом", - наголосив він.

"За час проведення АТО українські військові не застосовували заборонену міжнародними правовими актами зброю, це стосується і касетних боєприпасів", - наголосив Лисенко.

"Ми дуже вдячні міжнародним організаціям, які ведуть роботу в зоні АТО і допомагають розповідати про ситуацію на тимчасово окупованих територіях. Втім, хочемо звернутися до представників міжнародних організацій, щоб вони робили більш деталізований звіт із наданням відповідних фактів і доказів", - сказав він.

"Ми спостерігаємо масу провокацій, які створюють терористи і розповсюджують неправдиву інформацію. думаю, що ця інформація потрапила до представників міжнародних і інших організацій", - додав Лисенко

Лисенко наголосив, що саме для контролю ситуації президент закликає до збільшення кількості спостерігачів.

Як відомо, у вівторок міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch розповсюдила заяву про те, що українські війська на початку жовтня застосовували у Донецьку касетні боєприпаси. Внаслідок цього як мінімум шестеро людей загинули.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування