Угода Яценюка: метою коаліції є вступ до ЄС

Середа, 29 жовтня 2014, 12:31

Коаліційна угода "Народного фронту" передбачає стратегічною метою діяльності коаліції імплементацію угоди про асоціацію з ЄС та створення передумов для вступу до цієї структури.

Про це йдеться в оприлюдненому тексті угоди.

В ньому наводиться декілька головних завдань коаліції, зокрема – створення професійного уряду та затвердження програми його діяльності, базованої на програмі запровадження угоди про асоціацію з ЄС.

Саму коаліцію пропонується назвати "Європейською Україною".

 
 Для збільшення - клікнути
 

Пріоритетними завданнями уряду називається відновлення суверенітету України та зміцнення обороноздатності, відновлення євроатлантичного курсу, забезпечення економічної та фінансової стабільності, дерегуляція, податкова та бюджетні реформи, енергетична незалежність.

Також серед таких завдань називається подолання наслідків російської агресії, боротьба з корупцією, люстрація, реформа силових структур, децентралізація, реформи освіти та охорони здоров’я за європейським зразком, безвізовий режим з ЄС.

При цьому пропонується участь депутатів, які входять до коаліції, у розробці законопроектів для уряду, а також в урядових комітетах. Також ці депутати повинні будуть підтримувати уряд на законодавчому рівні і водночас контролювати його.

Коаліція повинна отримати два керівні органи: загальні збори, до яких входитимуть всі депутати – члени коаліції та раду, яка складатиметься з голів фракцій та додатково одного депутата від кожної фракції.

Увесь текст запропонованої угоди помістився на трьох сторінках.

Як відомо, раніше Блок Петра Порошенка оприлюднив свою версію коаліційної угоди на 48 сторінках.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News