Для АТО хочуть купити застарілий "мотлох" і заробити мільйони - ЗМІ

Субота, 29 листопада 2014, 10:07

"Укроборонпром" спільно з "Укрінмашем" намагається провернути аферу із закупівлею непотрібної і при цьому застарілої для АТО техніки, в результаті якої вони отримають більше 7,8 мільйонів гривень прибутку.

Про це пише в своїй статті для ZN.UA Дмитро Менделєєв.

Йдеться про британські бронетранспортери Saxon AT-105, які розробляли ще в далеких 60-х. Вони більше схожі на поліцейські машини з бронею, яка дозволяє врятувати екіпаж лише від кулі калібру 7.62.

За даними видання, усе почалося ще у вересні: "Тоді з'явилися перші повідомлення про те, що волонтери нібито зібрали гроші для закупівлі 50 таких бронемашин. Їм залишалося лише вирішити питання з отриманням дозволу на ввезення цих виробів в Україну. З цим вони нібито звернулися в "Укроборонпром" і Міноборони".

Однак, судячи з усього, керівники "Укроборонпрому" почали самостійну реалізацію цього проекту.

За рішенням "Укроборонпрому" посередницькі функції в цій операції були доручені т.в.о. директора "Укрінмашу", який направив британському підприємству WSV запит щодо можливості придбання бронемашин SAXON і почав готувати договірну базу.

За даними видання, контракт про покупку бронетранспортерів в кількості 75 од. був підписаний за два тижні до отримання офіційної відповіді від WSV.

У контракті зазначено, що кінцевим споживачем цієї техніки є Міноборони та Національна гвардія. Однак пізніше з'ясувалося, що ні Міноборони, ні Нацгвардія не потребує доукомплектації подібним видом транспорту.

"Складається ситуація, що включення закупівлі цих виробів в оборонне замовлення - вельми сумнівний захід", - йдеться в статті.

Військові прокурори порахували, що "Укрінмаш" разом з "Укроборонпромом" на цій угоді за свої послуги отримає понад 7,8 млн гривень прибутку.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...