Керівник ІМІ: "Мінстець" заходить на територію інших міністерств

Середа, 10 грудня 2014, 15:45

Виконавчий директорІнституту масової інформації  Оксана Романюк вважає, що в новому проекті положення про міністерство інформації міститься перевищення повноважень цього органу.

Про це вона повідомила "Українській правді", коментуючи новий проект постанови про Міністерство інформації.

"У нас склалося таке враження, що положення написано так, щоб можна було робити все, що завгодно. Одіозні положення викинули, але повноваження настільки широкі, що можна під них завести будь-яку діяльність", - сказала Романюк.

"Ми і далі дотримуємося думки, що цей орган є непотрібним, якщо йдеться про реалізацію інформаційних інтересів і права на інформацію. Лля людей, які знаходяться у зоні АТО, точно не потрібно міністерство, яке дублює повноваження інших міністерств", - вважає вона.

За словами Романюк, найбільше застереження в викликає  підпункт щодо, за яким міністерство  здійснює нормативно-правове регулювання у сферах поширення інформації, просвітницької діяльності, державного інформаційного патронажу в системі освіти та органах державної влади.

"Вони збираються інтернет закривати? Це нереально і незаконно і на практиці дуже дивно виглядає. В цьому ж пункті йдеться про здійснення державного інформаційного патронажу. Ці питання дуже спірні і виглядають подібними до цензурних повноважень", - зазначила Романюк.

Пункт про координацію діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування тут проглядається перевищення повноважень, яке заходить на територію органів місцевого самоврядування.

"Підпункт про те, що міністерство збирається координувати діяльність прес-служб на всіх рівнях. Тобто виходить громіздка структура, а міністерство таким чином заходить на територію вже давно існуючих органів влади", - пояснила Романюк.

"Є момент, де міністерство заходить на територію СБУ – у частині щодо державної таємниці. Хіба СБУ віддасть їм свої повноваження?" – спитала Романюк.

"У питанні, що стосується іміджу України за кордоном – то це повноваження МЗС", - додала вона.

"По документу є прив'язка до захисту інформ.прав громадян на території тимчасово окупованій, і на території проведення АТО. Питання, чи закінчить свої повноваження "Мінстець", коли не буде конфлікту, бо в положеннях не прописані умови ліквідації міністерства - тобто те, що вони казали, що Міністерство тимчасове, на час конфлікту - прямої вказівки на це немає", - зауважила Романюк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування