Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Депутати і міністр терміново полетіли до Венеціанської комісії захищати люстрацію

Четвер, 11 грудня 2014, 11:06

Міністр юстиції Павло Петренко, депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець, депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв та член його робочої групи з люстрації, адвокат Тетяна Козаченко терміново полетіли до Венеціанської комісії відстоювати закон про люстрацію.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Соболєв.

За його словами, джерела у комісії повідомили, що та має намір без жодних консультацій за авторами закону та без розуміння українських реалій визнати українську люстрацію антигуманною та неєвропейською.

"Мета – пояснити високомудрим експертам Венеціанської комісії, що по-іншому люстрація в Україні не вийде. За прикладом Чехії Гавела, ми маємо шанс очистити нашу державу лише через буквальне застосування принципу "закон один для всіх". Працював головою в часи Януковича – на вихід. Був у КДБ – на вихід. Не можеш пояснити майно родини – на вихід", – написав Соболєв.

На його думку, іншого варіанту немає, а доводити індивідуальну провину кожного чиновника, правоохоронця чи судді через українські суди – це "шлях до пекла".

За словами Соболєва, саме такий шлях членам Венеціанської комісії нав’язує досі офіційний представник України у цій організації, вже люстрований Сергій Ківалов.

Соболєв заявив, що екс-регіоналка і депутат від "Опозиційного блоку" Юлія Льовочкіна попросила Венеціанську комісію визнати закон про люстрацію антигуманним та неєвропейським.

Він також додав, що група летить до комісії без запрошення, а сам він позичив для цього гроші у колеги.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування